Holdet bag TinkeTek og andre Tinke-værktøjer som er undervejs, kommer fra Kognitionsvidenskab på Aarhus Universitet samt det interdisciplinære forskningscenter Interacting Minds Centre. Kognitionsvidenskab er tværvidenskabelig og samler viden fra bl.a. neurovidenskab, psykologi, datalogi, kunstig intelligens, lingvistik og teorier om komplekse systemer. Den primære forskningsmetode er eksperimenter og statistiske analyser.
Vi har erfaring med formidling af kunstig intelligens fra et samarbejde i 2024 med projektet VidenSkaber, hvor vi leverede hands-on workshops med installationer der formidlede forskellige emner gennem kreativ samskabende historiefortælling - se workshops og emner her. Installationerne blev samlet kaldet for "Den Uendelige Historie". Læs mere om samarbejdet og se pressedækning fra TV Syd i en kort artikel her.
Vi har også samarbejdet med Science Museerne på AU i 2025, som havde tema i vinterferien om Robotter og Kunstig intelligens, hvor vi udviklede nye installationer rettet mod børn. Læs mere om samarbejdet i en artikel i Omnibus. Museet blev besøgt af over 5000 gæster i denne periode og var den primære inspirationskilde til en gentænkning og udvikling af det nye læringsværktøj TinkeTek til skolebørn.
Vores nye mission med TinkeTek er at hjælpe skoler med digital teknologiforståelse gennem en platform som både faciliterer oplevelsesbaseret læring, kreativ samskabelse og undervisning i koncepter og mekanismer i kunstig intelligens.
Kontakt os på kontakt@tinketek.dk hvis du er interesseret i at høre mere om projektet eller et samarbejde.